İLKÖĞRETİM VE ORTAÖĞRETİM KURUMLARI BURSLULUK SINAVI

13 Şubat - 1 Mart tarihleri arasında İlköğretim ve Ortaöğretim Kurumları Bursluluk Sınavı başvuruları alınacaktır. Başvuru işlemleri okul müdürlüğümüzce yapılacaktır.

Başvuru için Ek-1 doldurularak okul idaresine teslim edilmesi gerekmektedir.

Link için : /meb_iys_dosyalar/34/24/331927/dosyalar/2024_02/13131430_ilkogretimveortaogretimkurumlaribursluluksinaviiokbsbasvuruveuygulamakilavuzu2024.pdf

01.02.2024 81

2024 İOKBS BAŞVURULARI 13 ŞUBAT-1 MART 2024 TARİHLERİ ARASINDA OLACAKTIR.

2024 İOKBS BAŞVURU KILAVUZUNA BURADAN ULAŞABİLİRSİNİZ.

Gelir beyanında dikkat edilecek hususlar:

1- Özel sektörde işçi (sgk'lı) olanlar iş yeri muhasebe biriminden 2023 yılına ait toplam geliri gösteren onaylı gelir beyan belgesi.

2- Kamuda çalışanlar 2023 yılına ait toplam geliri gösteren kurum amiri tarafından onaylı gelir beyan belgesi.

3- 2023 yılına ait geliri 12 ay üzerinden hesaplanacağı için eksik ayı olanların çalıştıkları son aya ait bordro alınarak 12 ile çarpılıp 2023 yılı geliri hesaplanacak.

4- Esnaf olanlar 2023 yılı gelir levhasında beyan edilen gelir matrahı.

5- Hayvancılık veya tarım ile uğraşanlar tarım müdürlüğünden alınacak 2023 gelir belgesi beyanı.

6- Evde bakım ücreti alanların 2023 yılı toplam gelirini gösterir beyanı.

7- Hane halkı dışında bakmakla yükümlü oldukları kişiler hakkında verilen mahkeme kararı. (fert başına düşen geliri hesaplamak için gerekli)

8- Nüfus kayıt örneği

Yurt İçindeki Öğrencilerin Sınav Başvuru İşlemleri

a. Başvuru işlemleri http://www.meb.gov.tr veya https://e-okul.meb.gov.tr internet adreslerinden yapılabilecektir.

b. Sınav başvuruları 13 Şubat 2024 - 1 Mart 2024 tarihleri arasında alınacaktır.

c. Öğrenci velisi, çocuğunun başvuru şartlarını taşıması hâlinde, öğrencinin öğrenim gördüğü okul müdürlüğünde sınav başvurusunu yapabilecektir.

ç. Öğrenci velisi, “EK-1 Öğrenci Ailesinin Maddî Durumunu Gösteren Beyanname” ve eklerini, okul müdürlüğüne teslim edecek ve başvurunun yapılmasını sağlayacaktır. Başvuru işlemi yapılırken öğrenciyle ilgili elektronik ortamdan alınan bilgiler velisi tarafından kontrol edilerek (adı/soyadı, ana adı, baba adı, cinsiyeti, doğum yeri, doğum tarihi, sınavda tedbir hizmeti alınmasını gerektirecek özel eğitim ihtiyacı/ yetersizlik durumu, alanı/dalı, sınıfı) varsa yanlışlıklar başvurudan önce düzeltilmelidir.

d. Sınav başvurusu elektronik ortamda okul müdürlüğü tarafından yapılacaktır. Başvurunun yapıldığına dair okul müdürlüğü tarafından onaylanan ve veli tarafından imzalanan başvuru belgesi sınav bitimine kadar saklanacaktır.

e. Başvuru onaylandıktan sonra elektronik ortamda yapılacak değişiklikler başvuru bilgilerini değiştirmeyecektir. Bu nedenle onaylama işleminden önce bilgilerin doğruluğu veli ve okul yöneticilerince titizlikle incelenmelidir. Bundan sonra yapılan başvurular ve talepler kesinlikle dikkate alınmayacaktır

13-02-2024

Kaynak: https://www.meb.gov.tr/meb_iys_dosyalar/2024_01/26095156_YOKBS_BaYvuru_ve_Uygulama_KYlavuzu_2024.pdf