Ahmet Vefikpaşa Ortaokulu

Vizyon: Biz her çocuğun içinde onun özgür, çok yönlü ve bütün bir birey olarak yetişmesini sağlayacak değerler olduğuna inanıyoruz. Bu değerlerin tamamını ona kazandırmanın yanında ülkemize ve insanlığa yararlı olmayı hedefleyen bir kişiliği oluşturacak değerleri de kazandırmak hedefimizdir.

Misyon: İleri eğitim düzeylerine ulaşılabilecek merak ve aydınlık; yaşamdaki değişimleri kolayca karşılayabilecek eğitim ve birikimi yakalamış insanlar yetiştirmek. Ulusal ve evrensel değerleri kavrayan, onlara katkıda bulunan, değişim ve gelişime açık, Atatürk ilkelerine bağlı, laik ve demokratik toplum düzenini benimseyen, kendine güvenen, çevresine saygılı, yaratıcı, özgür, hoşgörülü, sorumluluk sahibi bireyler yetiştirmek. Öğrencisinin sahip olduğu yetenekleri ortaya çıkaran, geliştiren , akademik başarısını yükselten çalışmaları referans gösteren etkin bir kurum olmaktır.

Başarılar: Atletizm Kros Yarışmalarında Yıldız Erkekler Dalında Zeytinburnu İlçemizde 2. olduk 18 Mart Çanakkale Zaferi etkinlikleri kapsamında yapılan ´Çanakkale Savaşı Sırasında Yaşanan Hikayeler´ konulu Resim Yarışması´nda 7/A sınıfı öğrencilerinden TUBA KARA ZEYTİNBURNU İLÇESİ BİRİNCİSİ olmuştur. İlçede yapılan bilgi kültür yarışmasında bölge birincisi, ilçe üçüncüsü Şiir yarışmasında ilçe birincisi

Saatler: Sabahçı devre giriş saati 08:00 (07:50 de sıraya giriliyor.) Çıkış saati 13:25 Öğlenci devre giriş saati 13:40 çıkış saati 19:15
Isınma: Merkezi doğalgaz sistemi
Yabancı Dil: İngilizce
Sportif Etkinlikler: Okul Futsal,Basketbol,Voleybol,Masa Tenisi Takımları mevcut olup İlçe ve il bazında dereceler almakla beraber Mahalli spor kuluplerinden Eroğluspor ,Yeşiltepespor,Damlaspor kulupleri ile işbirliği yaparak öğrencilere spor yapma imkanı oluşturulmaktadır.
Bilimsel Etkinlikler: HAREZMİ EĞİTİM PROGRAMI
Proje Çalışmaları: HAREZMİ EĞİTİM PROGRAMI,STATÜLÜ SINIF,BAŞARILI ÖĞRENCİ ÇALIŞMASI

WEB - https://avpoo.meb.k12.tr

Adres - Veliefendi Mh. 75/2. Çıkmaz Sk. No16 Zeytinburnu / İstanbul

Öğretim Şekli :İkili

Yerleşim Yeri - Demografik yapısı kozmopolit olup Türkiyenin heryerinden ve ülke dışından göç alan bir bölgedir.Deri ve konfeksiyon sanayisi gelişmiş olup bölgenin en önemli geçim kaynağıdır.

Adres - Veliefendi Mh. 75/2. Çıkmaz Sk. No16 Zeytinburnu / İstanbul

Ulaşım 93T , 93M , 93C , 93 İETT otobüsleri adliye durağı Bakırköy Topkapı, Bakırköy Cevizlibağ, Bakırköy Yedikule minibüsleri adliye durağı Metro, metrobüs, tramvay zeytinburnu durağı,Marmaray kazlıçeşme yürüme mesafesi

İl/İlçe Merkezine Uzaklık İl merkezine 11 km İlçe merkezine 250 m